Kurz záchrany na via ferratě

Publikováno: 26-11-2019 09:30:00
Kategorie: Zážitky Rss feed

Venku je ošklivo a nic moc se nedá dělat. A co takhle se trošku vzdělávat? Lezete na via ferraty nebo chcete s lezením začít a rádi byste dělali vše správně? Za jediný den vás naučíme řešení samozáchrany na zajištěných cestách, jištění pomocí horolezeckých uzlů, praktický trénink dojišťování začátečníků nebo dětí, záchranu na ferratě, základy první pomoci.

 

 

 

"Díky tomu, že jsem v životě nelezl nic, než pár alpských ferrat, tak jsem neměl tušení, jak pracovat s lanem a různými typy jistících prvků a různých technik a uzlů. Díky tomuhle kurzu jsem si uvědomil, jak důležitá je dobrá příprava na neočekávané situace, které se můžou na skále přihodit. To nejzákladnější jsem se doufám naučil a zároveň mám motivaci díky tomu zlepšovat úroveň znalostí a dovedností. Už jen taková základní věc, jako VŽDYCKY zajišťovat zámek karabiny a VŽDYCKY dávat zámek směrem od skály a VŽDYCKY provlíkat lano karabinou správným směrem a VŽDYCKY zvolit správný typ lana, smyčky, uzlu, karabiny a jištění,... byla pro mě velkým přínosem. Pro někoho samozřejmost, pro mě wau-aha-efekt. A za to dík!" Martin K.

 

Jsme jediní v České republice, kdo tento kurz dělá. Unikátní kurz záchrany na via ferratě pro vás vymysleli a pořádně vyladili instruktoři z HOTROCK.cz a ViaFerraty.cz. Tento kurz pořádáme už od roku 2012. Chtějte kvalitu a originál, chtějte záchranu na ferratě od nás.

 

Instruktor na kurz také přinese velký batoh naplněný nejrůznějším vybavením, které možná ani neznáte. Ukážete si vychytávky a tipy jak vybrat vhodné vybavení. Každý účastník obdrží tištěné podklady, ve kterých budete mít shrnuty základní informace o záchraně na via ferratě.

 

 

Jedinečný kurz záchrany na ferratě pořádáme v Praze, ve Slaném a také v Ústí nad Labem. První část kurzu probíhá v sále, kde se seznámíte se základními principy záchrany a intenzivně proberete základní horolezecké uzly, způsoby jištění a nevynecháte přehled výstroje a výzbroje.

 

 

"Vyhovovalo mi tempo výkladu i praxe (i když tam mohlo času být víc - pak ale ne na jeden den), výklad byl názorný, rozsah přiměřený. Bylo fajn, že byl na místě k osahání veškerý materiál, jistítka, různá lana, hafo roztodivných karabin a dost presek. Co je dobré k čemu se v obchodě nedozvím, tam jde o kšeft. Literatura nestíhá zahrnovat novinky." Veronika H.

 

Po úvodní části si dáme krátký oběd a přesuneme se na umělou lezeckou stěnu, kde si již prakticky vyzkoušíme záchranu na via ferratě.

 

 

Co po kurzu budete umět? Dokážete se postarat o sebe i parťáka v případě, že se na ferratě něco stane, budete umět základy první pomoci a dozvíte se spoustu užitečných rad a tipů.

 

V zimě pořádáme kurz v Praze, ale pokud se na něj chystáte jet z Ústí nad Labem, může vás na kurz svézt zdarma instruktor v rámci spolujízdy.

 

 

"Dozvěděl jsem se, jak se řeší situace, které mě tak napadá, že by mohly nastat, když na via ferratě něco nevyjde a také si to hned vyzkoušel. Mám pocit, že si poradím, když se něco nepovede." Jan D.

 

A co až bude venku hezky? Pokud nám to počasí dovolí, probíhá záchrana na ferratě přímo venku pod širým nebem na opravdové via ferratě a to buď ve Slaném (kde je to tak nějak nejblíže do středu České republiky) a pak také v Ústí nad Labem (kde je na to suprová výuková lokalita). Outdoor volá!

 

Záchrana na ferratě

 

 

 

 

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci