Rozdíl mezi našimi kurzy via ferrat - HOTROCK.cz

Publikováno: 25-11-2018 08:00:00
Kategorie: Zážitky Rss feed

Na www.HOTROCK.cz nabízíme velmi oblíbené Kurzy via ferrat a to hned v pěti různých lokalitách. Každá z nich má to své a my vám zde všechny trochu přiblížíme, abyste si vždy vybrali to, co je pro vás nejvhodnější.

Seznam všech našich via ferrat najdete v samostatné kategorii: Via ferraty

Je skvělé, že pokud jste z Prahy, via ferraty ve Slaném jsou pro vás co by kamenem dohodil a naopak kurz v Sasku nebo v Lužických horách vyžaduje delší cestu, ale nádherná krajina čekání vynahradí! A co taková obtížnost cest? Ne každá zajištěná cesta je stejně náročná, a přestože všechny naše kurzy jsou pro začátečníky vhodné, není ovšem začátečník jako začátečník.

S prvními kurzy via ferrat jsme začali již v roce 2008. Od té doby jsme pomohli už 6 586 lidem stát se lezci na ferratách. Mnozí z nich si tento krásný sport oblíbilo natolik, že ho zařadili do svého běžného života, jiní si užili skvělý den plný adrenalinu, na který jen tak nezapomenou. 

Tato adrenalinová aktivita se stává čím dál tím oblíbenější, a proto jsme pro vás vytvořili také portál www.viaferraty.cz. V naší databázi naleznete více jak 600 ferrat z celého světa. Zapojit se můžete do ferratové komunity více jak 4 600 lezců. Plánujte a zapisujte si do svých deníčků vylezené ferraty, soupeřte s ostatními lezci, nechte si poradit od jiných lezců nebo si jen čtěte články. Stačí si vybrat!

Přejeme si, abyste na svém kurzu byli vždy maximálně spokojeni, a proto vám s výběrem toho pravého rádi pomůžeme. Připraveni? Jdeme na to:

 

Via ferrata Pastýřská stěna v Děčíně

Via ferrata Pastýřská stěna v Děčíně

 

Pastýřská stěna se nachází v centru města Děčín, přímo naproti Děčínskému zámku, který byl postaven v 10. století a původně se jednalo o hrad. Svou lokalitou je ferrata skvěle dostupná a najdete zde 16 zajištěných cest různých obtížností. Je to skvělá tréninková stěna, kde máte vždy na výběr. Na našich kurzech volíme cesty podle schopností celé skupiny, ale ve většině termínů lezeme cesty obtížnosti (B) a také (C). Pokud budete šikovní a zbude vám dostatek sil, stihnete si stěnu vylézt dvakrát. Aby byl kurz pestrý, při druhém lezení volíme jinou cestu.

Při lezení máte krásný výhled na řeku Labe a Děčínský zámek. Po samotném zdolání vrcholu via ferraty neboli česky zajištěné cesty, můžete ještě posedět v hospůdce a pozorovat další lezce, kteří ferratu právě dobývají. Velkým plusem hodnotíme lanový most, který lezení po zajištěných cestách příjemně zpestří a přitom ho s námi zvládne opravdu každý.

Vzhledem k tomu, že na skále se nachází více cest, doporučujeme tento kurz jak úplným začátečníkům, tak již zkušenějším lezcům. Nejlehčí obtížností je zde via ferrata s obtížností (B) (druhý nejlehčí stupeň), a proto je vhodná úplně pro všechny, lezení zvládnou i děti od 13 let. Někdy zde pořádáme i kurzy via ferrat pro děti.

Skála Pastýřské stěny je pískovcová a proto se na zdejší via ferraty nesmí lézt za deště! Pokud z předpovědi počasí víme, že by mělo pršet, přesouvám kurz na náhradní termín.

Více informací se můžete dočíst na našem portálu www.viaferraty.cz 

 

Koupit kurz v Děčíně

 

 

 

Via ferrata v Sasku

 Via ferrata Häntzschelstiege v Sasku.

 

Via ferrata Häntzschelstiege v Sasku patří k těm nejoblíbenějším. Nachází se přibližně 15 km za  hranicemi s Německem a její okolí uchvátí snad každého. Na této via ferratě máme cestu pouze jednu, ale za to krásně dlouhou a výhledy z vrcholků pískovcových skal na Saské Švýcarsko jsou k nezaplacení!

Tato ferrata je i přes svou délku z naší nabídky nejsnadnější. Oficiálně je řazena mezi via ferraty obtížnosti (B), my ji v HOTROCKu však hodnotíme obtížností "romantická". Je opravdu krásná. Nesetkáte se tu sice s žádným lanovým mostem, avšak strmé lezení v komíně uzavřeném ve skále je skvělým zpestřením. Dospělí i děti od 12 let si užijí krásné lezení!

Pokud to do Saska máte daleko, doporučujeme vyrazit na celý víkend a náš kurz via ferrat spojit například s návštěvou městečka Hřenska a jeho okolí, kde můžete vyrazit třeba do soutěsek na lodičky nebo navštivte lázeňské městečko Bad Schandau. V srdci překrásné krajiny Labských pískovců se můžete svézt úzkokolejkou Kirnitzschtalbahn, která jezdí již od roku 1898 a má délku pouhých 8 km. Navíc si návštěvu můžete doplnit dalšími našimi zážitky jako jsou slaňování, návštěva jeskyň, kurzem lezení a mnohými dalšími.

I zdejší skála je pískovcová a proto zde opět platí zákaz lezení za deště!

TIP! 
Na parkoviště, odkud se na via ferratu vychází, jezdí z Bad Schandau tramvaj. Je to moc hezká projížďka krásnou krajinou a nemusíte se bát, že byste nenašli místo na parkování.

Více informací se můžete dočíst na našem portálu www.viaferraty.cz 

 

Koupit kurz v Sasku

 

 

Via ferrata Slánská hora

 Kurz Via ferrat na Slánské hoře u města Slaný

 

Via ferrata kousek od města Slaný je skvělou volbou pro aktivní sportovce siláky nebo pro ty, co už nějaké zkušenosti s lezením na zajištěných cestách mají, ale stále si nevěří vyrazit na vlastní pěst. Slánská hora je zajímavá i tím, že je jedním z pozůstatků sopečné činnosti ve středních Čechách.

Podobně jako v Děčíně, i zde se nachází více cest. Je tu 6 cest o výšce cca 25-30 metrů. Nejlehčí cesty tu začínají na obtížnosti (B/C) a od lezce vyžadují již trochu sportovního nadání (nebo síly). Na našich kurzech lezeme ferraty obtížnosti těžší (C). Jedná se o náš nejnáročnější základní ferratový kurz. V některých úsecích chybí přirozené stupy, takže pro postup slouží jen ocelové lano, je nutné mít dobrou fyzičku a umět vyručkovat pár metrů. Proto si nevolte tuto lokalitu podle toho, že jí máte nejblíže svému bydlišti, ale proto, že chcete lézt náš nejtěžší nabízený kurz. Pokud nejste lezci siláci, vyberte si z našich dalších čtyř lokalit.

Prostředí je tu moc pěkné. Pod via ferratou je plácek s lavičkou k odpočinku a od auta je to jen pár minut chůze. Můžete se tu také setkat s dvěma lanovými mosty o různých délkách, které opět okořeňují lezení. Na rozdíl od frekventované Pastýřské stěny jste v lezeckém areálu většinou sami nebo s pár dalšími návštěvníky, což u této lokality hodnotíme velice kladně.

Přestože kurz v této lokalitě patří k těm náročnějším, pod vedením našich zkušených instruktorů se nemusíte bát.

Více informací se můžete dočíst na našem portálu www.viaferraty.cz 

 

Koupit kurz ve Slaném

 

 

 

Via ferrata v Lužických horách

 Kurz via ferrat v Lužických horách na cestě Zadrátovaná jeptiška

 

Via ferrata Zadrátovaná jeptiška v Lužických horách se nachází kousek za hranicemi s Německem. Z města Děčín to máte přibližně 45 minut autem a výlet sem za naším kurzem se opravdu vyplatí! Odměnou při zdolávání železné cesty jsou pro vás úžasné výhledy na okolní krásnou přírodu a na vrcholu se můžete těšit na osvěžení v podobě pivka nebo limči.

Tato zajištěná cesta je hodnocena je vhodná i pro úplné nováčky a zvládnou ji i děti od 13 let. Jedná se o náročnější ferratu jak v Sasku, ale o maličko lehčí než v Děčíně. Na našem kurzu lezeme ferratu obtížnosti (B/C). Kousek ferraty je někde uváděn jako (C/D), ale to jsou jen 2 krátké úseky. Během lezení se překonává i 9 m dlouhý lanový most nebo kolmý žebřík hned na začátku via ferraty.

Skála je zde opět pískovcová a tedy, jak již víte, platí zákaz lezení za deště!

Více informací se můžete dočíst na našem portálu www.viaferraty.cz

 

Koupit kurz v Lužických horách

 

 

Via ferrata v Semilech

 

Kurz via ferrat v Semilech - Vodní brána

 

Via ferrata Vodní brána blízko Českého ráje u Semil se nachází v přírodní rezervaci Údolí Jizery přímo naproti známé Riegrově stezce.

Celkem zde naleznete 3 zajištěné cesty od obtížnosti (B) do (E). Lezeme jednu lehčí ferratu obtížnosti (B), která je vhodná opravdu pro každého, i pro děti od 13 let. Pokud zbyde čas a chuť lezeme poté ferratu obtížnosti (C), která vede po hřebeni na vrchol s krásnými výhledy na údolí řeky Jizery. Při zdolávání vrcholu na vás čekají krásné výhledy na meandry řeky a nahoře via ferratu zakončujete krátkým lanovým můstkem

Zajištěná cesta Vodní brána se nachází kousek za městem Semily, kde můžete zaparkovat i vaše auto a chůze k ní vám zabere kolem pěti minut. Výlet za tímto dobrodružstvím si můžete zpříjemnit návštěvou nedalekého Českého ráje, který je plný nádherných skal a výhledů nebo Krkonoš.

Více informací se můžete dočíst na našem portálu www.viaferraty.cz 

 

Koupit kurz v Semilech

 

Doufáme, že nyní se vám bude z našich kurzů vybírat snadněji. Pokud jste svůj voucher dostali jako dárek a nevyhovuje vám lokalita, na kterou je poukaz zakoupený, klidně si rezervujte kurz v jiné lokalitě. Určitě nás ale prosím kontaktujte a dejte nám to vědět.

Těšíme se na vás na našich kurzech!

 

Potřebujete poradit? Jsem váš přítel na telefonu!
Volejte +420 724 812 712 nebo piště na info@hotrock.cz.

 

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci