Let balonem aneb Proč je dobré vidět svět z ptačí perspektivy?

Publikováno: 02-09-2017 18:06:51
Kategorie: Zážitky Rss feed

Proč je dobré vidět svět z ptačí perspektivy?

„Kdo poprvé letí balónem a vrátí se na zem, jako by se podruhé narodil.“

Podívejte se na problémy shora a změníte tak jejich perspektivu, není to pravda? Důvodů, proč vidět svět pohledem ptáků je hned několik. Chcete se cítit jako pán/í tvorstva? Při pohledu na maličké stromy, domy i lidi jistě získáte pocit, že byste mohli vládnout světu, nebo alespoň konkrétnímu okamžiku. Při tomto pohledu z výšky jsou menší nejen objekty, ale také vaše problémy a starosti, které zůstávají na nebi, zatímco vy se blížíte k nebesům. Chcete zažít nebeskou podívanou? Zkuste let balonem.

Věděli jste?

Poprvé si adrenalinový zážitek v podobě letu balonem užila velmi zajímavá partička. V roce 1783 k oblakům ve velkém koši poprvé vzlétla ovce, kachna a kohout díky bratrům Montgolfiérovým. První horkovzdušný balon, který kroužil po české obloze, mohli lidé vidět v červnu roku 1983 v Brně.

Zážitkový let balonem

Předletová příprava na let balonem je důležitá

Jak probíhá let balonem?

Po krátkém školení, které trvá zhruba 30-45 minut, následuje samotný let k oblakům, jenž trvá přibližně hodinu. Balon je po dobu letu sledován doprovodným vozem, který vás po přistání dopraví zpět na místo. Zážitek je ještě umocněn tradičním balonářským křtem. Jedná se o křest větrem, zemí, ohněm a sektem. Jako upomínku navíc dostanete pamětní list.

 

 

Zážitek na celý život

Věřte nebo ne, na let balonem budete ještě dlouho vzpomínat. Navíc se jedná o zážitek, který zvýší hladinu adrenalinu, ale zároveň spadá do kategorie zážitků, u kterých vám rozhodně nebudou stát vlasy hrůzou na hlavě. Let balonem je jedním z nejosvědčenějších dárků, ať už k narozeninám, výročí, nebo jako svatební dar.

Vyhlídkový let balonem jako zážitek

Jeden z nejlepších zážitků, které můžete zažít je let balonem

Nejromantičtější žádost o ruku

Balonem se létá za předpokladu hezkého počasí. A právě hezké počasí, velmi intenzivní zážitek a hlava v oblacích jsou společně výborným předpokladem pro velmi romantickou žádost o ruku. Takže pánové, pokud ještě váháte, kde požádat svou milou o ruku, my máme jasno.

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci