HOTROCK OUTDOOROVÉ PROMÍTÁNÍ 2020

Publikováno: 20-01-2020 12:00:00
Kategorie: Pod naší pokličkou Rss feed

HOTROCK OUTDOOROVÉ PROMÍTÁNÍ 2020

HOTROCK outdoorové promítání 2020

 

Již po osmé jsme si pro vás připravili HOTROCK OUTDOOROVÉ PROMÍTÁNÍ v Ústí nad Labem. Těšit se můžete celkem na 7 přednášek od cestovatelů, kteří se s vámi podělí o zajímavé zkušenosti a tipy z různých koutů světa.

Plakát této akce je ke stažení ZDE v PDF.

 

Více informací na HOTROCK.cz/promitani.

 

21. 1. 2020 - Jordánsko - biblická země skrytých pokladů - Bára a David Michovských

Facebook událost najdete zde - Jordánsko.

Jordánsko je rozhodně jednou z nejkrásnějších zemí Blízkého východu. Jeho bohatá historie sahající 9000 let zpět a všudypřítomní přátelští lidé, vás opravdu chytí za srdce. S Davidem a Bárou si prostřednictvím jejich povídání projdete velká města, starobylé vesnice i beduínské stany, kde si dáte čaj. Potopíte se do korálového Rudého moře a naopak se nepotopíte v moři Mrtvém. Užijete si pouště, skalní města i vysoké rudé pískovcové hory z pohledu horolezce. A samozřejmě nevynecháme ani skalní město Petra: jeden ze sedmi nových divů světa. Toužíte-li navštívit toto maličké orientální království, rozhodně si nenechte ujít vyprávění, které bude zakončeno cestovatelskými tipy a radami. Přednáší Bára a David Michovských.

Jordánsko - biblická země skrytých pokladů - Bára a David Michovští

Jordánsko - biblická země skrytých pokladů - Bára a David Michovských

 

 

28. 1. 2020 - Argentina - lezení, skialpy a spousta steaků - Viktorie Kostelecká

Facebook událost najdete zde - Argentina.

Předem připravený itinerář projet Patagonii od severu k jihu během 3 měsíců, se rychle změnil při návštěvě místa San Carlos de Bariloche. V tomto argentinském městě jsem nakonec zůstala celou dobu. Chcete vědět proč? Poslechněte si vyprávění o trekařském, skialpovém a horolezeckém ráji plného grilovaných steaků. Přednáší Viktorie Kostelecká.

Argentina - lezení, skialpy a spousta steaků

Argentina - lezení, skialpy a spousta steaků - Viktorie Kostelecká

 

4. 2. 2020 - USA - Češi v Yosemitech - Jaroslav Uher

Facebook událost najdete zde - USA.

Píše se rok 1983, doba hluboké totality a skupina horolezců z Děčíně - Jaroslav Uher, Jindřich Hudeček a Zdeněk Weingartel odlétá na tři měsíce do Ameriky. Oživme nejen Yosemitské vzpomínky na kostkované bačkory a trenýrky Adidas vytažené proklatě vysoko do pasu. Přednáší Jaroslav Uher.

USA - Jaroslav Uher

USA - Češi v Yosemitech - Jaroslav Uher

 

11. 2. 2020 - Kanada, Aljaška - peřejemi a ledovci Alseku z Yukonu na Aljašku - Jiří Starý, Honza Mrákota, Pavel Najman

Facebook událost najdete zde - Kanada.

O řece Alsek, která protéká z Yukon Territory přes Britskou Kolumbii a Aljašku až do Pacifiku, se říká, že je to zdejší "kráska všech řek", ale když se sejde zlé počasí, tak je to peklo na Zemi. Nám se poštěstilo zažít rajskou tvář této ledové, divoké a nespoutané řeky, obklopené největšími pevninskými ledovci světa, které nás provázely cestou skrze hluboké kaňony Skalnatých hor. Pojďte se ponořit do tohoto dobrodružství s námi. Přednáší Jirka Starý, Honza Mrákota a Pavel Najman.

Kanada, Aljaška - peřejemi a ledovci Alseku z Yukonu na Aljašku - Jiří Starý, Honza Mrákota, Pavel Najman

Kanada, Aljaška - peřejemi a ledovci Alseku z Yukonu na Aljašku - Jiří Starý, Honza Mrákota, Pavel Najman

 

18. 2. 2020 - Peru - nejen po stopách Inků - Jana Troupová

Facebook událost najdete zde - Peru.

Přírodně i kulturně rozmanitá země Jižní Ameriky vhodná jak pro „nováčky“ cestující na tento kontinent poprvé, tak pro ostřílené cestovatele, trekaře a dobrodruhy. Bájné Machu Picchu, incké i koloniální Cuzco, Svaté údolí, tajemné linie Nazca, posvátné jezero Titicaca či „kondoří“ kaňon Colca, zná možná každý. My se ale podíváme i do oblasti Bílých Kordiller, ráje trekařů a horolezců, do pobřežních, málo známých pouštních oblastí, do nitra Amazonie a na skok i k hoře Ausangate a Duhovým horám. A co nelze vynechat? Pořádné peruánské oslavy! A že jich přednášející Jana Troupová, která do Peru pravidelně cestuje již 14 let, již „pár“ zažila.

Peru - nejen po stopách inků - Jana Troupová

Peru - nejen po stopách Inků - Jana Troupová

 

25. 2. 2020 - Jemen - zřítelnice oka Mohamedova - Saša Ryvolová

Facebook událost najdete zde - Jemen.

Jedna z nejkrásnějších muslimských zemí Arabského poloostrova je vzdor své pověsti kolébky terorismu především zemí jako vystřiženou z Pohádek tisíce a jedné noci. Země zahalených žen a obnažených nožů, velbloudích stád a tisíců mešit. Hliněné mrakodrapy, zdobené bělostnými arabeskami jako z perníku, horské vesničky na vrcholcích skalních útesů, připomínající bájnou krajinu Pána prstenů a ostrov Socotra, porostlý myrhovníky, kadidlovníky a "pouštními růžemi" - to všechno a ještě mnohem více je Jemen. Přednáší Saša Ryvolová.

Jemen - zřítelnice oka Mohamedova - Saša Ryvolová

Jemen - zřítelnice oka Mohamedova - Saša Ryvolová

 

 

3. 3. 2020 - Zambezi, řeka na poslední chvíli - Kamil Říha

Facebook událost najdete zde - Zimbabwe.

Řeka Zambezi, africká výzva na jedné z vodáckých klasik v srdci černého kontinentu a kolébce lidstva. Jedna z posledních možností splutí Zambezi z pod Viktoriiných vodopádů až mezi hrochy. Dříve než elektrárenská lobby navždy zatopí jedny z nejkrásnějších peřejí světa. Přednáší Kamil Říha.

Zambezi, řeka na poslední chvíli - Karel Říha

Zambezi, řeka na poslední chvíli - Kamil Říha

 

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci