HOTROCK OUTDOOROVÉ PROMÍTÁNÍ 2018

Publikováno: 26-02-2018 11:25:00
Kategorie: Pod naší pokličkou Rss feed

HOTROCK outdoorové promítání 2018

HOTROCK outdoorové promítání 2018

Sedm zemí, sedm dobrodruhů, sedm odlišných zážitků a sedm důvodů, proč se přijít podívat na naše outdoorové promítání. Rok se s rokem sešel a společnost HOTROCK s.r.o., která vás provádí světem zážitků, si opět připravila netradiční promítání z různorodých zemí napříč naší planetou. Přijďte se podívat na přednášky počínaje fotek z nedalekého evropského ostrova, plném vulkanických útvarů a konče vyprávěním ze západního pobřeží za „Velkou Louží“. Promítání 2018 právě začíná v Ústí nad Labem.

INFORMACE: www.hotrock.cz/promitani

 

1. Island: Lowcost cestování na kouzelný ostrov na severu - 6. 2. 2018

Facebook událost najdete zde - Island.

O cestování po lávové krajině, koupání v geotermálních pramenech s pivem v ruce a zase trochu jiných zážitcích z neskutečně různorodé země, vám tentokrát vypráví dobrodruh, cestovatel a nadšený fotograf David Varga. Na přednášce uvidíte dva krátké filmy z ptačí perspektivy, natočené dronem. Přijďte si vychutnat unikátní záběry a inspirovat se cestovatelskými zážitky.

Promítání Island

Úchvatná islandská krajina - David Varga

 

2. Cik cak světem s ohnutým hřbetem - 13. 2. 2018

Facebook událost najdete zde - Cik cak světem.

Jste také milovníci kola a čistého životního prostředí? Milujete cestování nebo hledáte inspiraci? Tak přijďte na přednášku od Zbyňka Michala a Zuzany Wurstové. Přednáška o tom, že k cestování nepotřebujete pohonné hmoty nebo motor. Jediným motorem jsou vaše nohy a dvě kola s opletem. Nejlepším palivem je pak partner, který s vámi sdílí společné cíle a k objevování nových cest si vybral právě vás. Jak vypadá takový „malý“ patnácti měsíční cyklovýlet napříč Euroasií?

Zbyněk Michal a Zuzana Wurstová - Cik cak světem s ohnutým hřbetem

Na kole až na konec světa - Zbyněk Michal a Zuzana Wurstová

 

 

 

3. Velký vodácký vandr Kanadou – 20. 2. 2018

Facebook událost najdete zde - vodácký vandr.

Jak to vypadá, když se vodáci vydají na vandr přes hory? Jasně, že skončí zase u pádla. Přijďte si poslechnout příběh Kamila Říhy o dobrodružné cestě do srdce Selwyn Mountains v Yokon Territory. Pěšky, s veškerou bagáží a loděmi na zádech, se vydáme z Mac Millan passu přes hřebeny hor, stezkami jelenů Karibu, až k pramenům Hess River. Odtud poplujeme s kánoemi 600 km po řekách divokou krajinou, kterou střeží Orel bělohlavý a vládne Grizzly, až do míst, kam se odvážili kdysi dávno pouze lovci kožešin a zlatem omámení prospektoři - Dawson City. Jako bonus uvidíte premiéru krátkého filmu z této akce.  

Velký vodácký vandr Kanadou

Velký vodácký vandr Kanadou - Kamil Říha

 

4. Život ve výšce - 27. 2. 2018

Facebook událost najdete zde - život ve výšce.

Tak trochu jiná cesta, do nitra sebe sama. O tom jak slackline změní váš život i vás samotné. Překonání strachu může mít mnoho podob a překonání strachu z výšky a prázdného prostoru všude kolem vás, je jen paralelou k našim všedním životům. Poutavý příběh slacklinerky a blogerky Anči Kanče Kuchařové o cestách do výšek a nejrůznějších zemí, uslyšíte v jedinečné diashow.

Přijďte si poslechnout nejlepší českou babu, co chodí hooodně vysoko. Byla držitelka evropského highline rekordu a i nadále se řadí ke světové špičce.  Slacklinerka.com, Slacklineacademy.org

Anna Kuchařová - Život ve výšce

Slacklinerka - Anna Kuchařová

 

5. Jižní stěnou na vrchol Ušby – 13. 3. 2018

Tentokrát se vydáme za horolezeckým dobrodružstvím do Gruzie, s nádechem lezecké historie. Jak se parta kluků z různých částí republiky rozhodla vylézt na jižní vrchol Ušby (4 700 m). Pavel Bohuněk bude vyprávět o cestě Khergiani, která začíná sněhovým polem, pokračuje zdoláním ledového hřebene, převislé spáry s dosažením vrcholu a končí v severozápadní provincii Svaneti v muzeu alpinistické historie. Poslechněte si příběh o moderním lezení a místní legendě Mikailu Khergianiovi- někdejšímu průkopníkovi lezení v SSSR.

Jižní stěnou na vrchol Ušby - Pavel Bohuněk

Vrchol Ušby - Pavel Bohuněk

 

6. Expedice Salto Ángel 2016 – 20. 3. 2018

Navštivte s námi nepředstavitelná tajuplná místa daleko i vysoko od lidské civilizace. Pojďte se projít savanou, strmými skalními stěnami a spletitými skalními městy až na mystickou náhorní planinu největší venezuelské stolové hory – Ayuan Tepui neboli Ďáblovy hory. S Jirkou Starým nahlédneme na tento krásný kout přírody i z lana během horolezeckého sestupu v náruči nejvyššího vodopádu na světě – Salto Ángel s jeho 979 metry.

Jíra Starý - Expedice Salto Ángel

Mystická náhorní planina největší venezuelské stolové hory – Ayuan Tepui - Jiří Starý

 

7. USA trip aneb po stopách mistrů skal - 27. 3. 2018

Další ze série lezeckých tripů party pěti přátel a horolezců. Jak se leze na západním pobřeží za velkou louží? Celý měsíc plný dobrodružství, adrenalinu, skalních stěn, výšek, friendů a širého nebe plného hvězd. Zkrátka nic tak neobvyklého pro tak trochu jiné lidi. Zajímáte se o to, jak vypadá výprava do Ameriky inspirovaná legendárním lezeckým filmem „Mistři skal“? Tak si přijďte poslechnout Alberta Drahoše na jeho slideshow.  Jako bonus uvidíte premiéru krátkého filmu z této akce.  

USA trip aneb po stopách mistrů skal

Výprava do USA inspirovaná filmem "Mistři skal" - Albert Drahoš

 

 

 

Letošní ročník outdoorového promítání se bude konat v restauraci Praha na střekovském nábřeží.

Restaurace Praha se stala skvělou destinací k pravidelným slezinám horolezců, milovníků outdoorových aktivit a hudebníků. Nejen pro tyto skupiny lidí vytváří majitelka restaurace Markéta úžasné domácí a přátelské prostředí se sympatickým personálem a skvělým jídelníčkem.

INFORMACE: www.hotrock.cz/promitani

 

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci