HOTROCK OUTDOOROVÉ PROMÍTÁNÍ 2019

Publikováno: 28-01-2019 15:49:28
Kategorie: Pod naší pokličkou Rss feed

Outdoorové promítání, přednáška - První pack raftová výprava do Gruzie - Tomáš Srostlík

HOTROCK outdoorové promítání 2019

 

Nový rok je tu a s ním i každoroční HOTROCK outdoorové promítání, letos již po sedmé. Těšit se můžete na dobrodružství ze všech koutů naší planety. Neváhejte a přijďte do Ústí nad Labem na přednášky od dobrodruhů, kteří si pro vás připravili pořádnou nadílku cestovatelských zážitků.

Plakát této akce je ke stažení ZDE v PDF

 

Více informací na HOTROCK.cz/promitani.

 

5. 2. 2019 - První pack-raftová výprava do Gruzie - Tomáš "Guly" Srostlík

Facebook událost najdete zde - Gruzie.

Gruzie vás uchvátí svou přírodní krásou, je to čarovná země, kde se snoubí úžasné hory s divokými řekami. Česká expedice sjížděla na nafukovacích kajacích řeky do obtížnosti WW IV-V. Gruzie je vášeň! Vyprávět bude Tomáš "Guly" Srostlík, skvělý kajakář, dobrodruh a cestovatel.

Outdoorové promítání, přednáška - První pack raftová výprava do Gruzie - Tomáš Srostlík

Pack-raftová výprava - Tomáš Srostlík

 

12. 2. 2019 - Havajské ostrovy - Jaroslav Bouzek

Facebook událost najdete zde - Havaj.

Perla tichomoří - Havajské ostrovy byly odedávna opředeny mnoha mýty a také dnes lákají cestovatele a turisty z celého světa na velikou spoustu přírodních krás. Korálové útesy, doutnající sopky, láva stékající po úbočí do oceánu, deštné lesy ale i tradiční havajská kultura, to je jen malý výčet toho, co zde můžete na vlastní oči vidět a obdivovat. V této přednášce navštívíme čtyři havajské ostrovy a to Oahu, Maui, Big Island a také Kauai. No a pokud se na Havajské ostrovy chystáte, dostanete spoustu praktických rad a doporučení pro vaši cestu, které vám předá cestovatel a fotograf Jaroslav Bouzek.

Outdoorové promítání, přednáška - Havajské Ostrovy - Jarda Bouzek

Havajské ostrovy - Jaroslav Bouzek

 

19. 2. 2019 - 800 km pěšky do Santiaga - Veronika Marčíková

Facebook událost najdete zde - Santiago.

Spousta inspirace, přátelé z celého světa a báječná volnost. Ale i fyzická bolest, psychická náročnost a noci plné smradu a chrápání na společných ubytovnách. I taková umí být nejznámější pouť na světě, Svatojakubská cesta. Její francouzskou trasou nás ve své přednášce provede mladá cestovatelka Veronika Marčíková, která se jednoho dne rozhodla opustit stresující zaměstnání a vyrazila sama spontánně na 800 kilometrů dlouhou výpravu. Během prezentace se dozvíte, jaké nástrahy Camino de Santiago skrývá, proč Veronika cestu mnohokrát málem vzdala, jak si odskočit, když se na hony daleko nachází pouze planina beze stromů, jestli vás Camino změní a mnoho dalšího. Přiblíží také příběhy některých poutníků a jejich, mnohdy překvapivé, důvody putování. Nebude nouze ani o vtipné momenty a zajímavé fotografie. V rámci prezentace autorka představí svou novou knihu, kterou o této zkušenosti napsala.

Veronika k nám přijede promítat z 550 kilometrů vzdáleného Valašska. Dorazíte i Vy?

Outdoorové promítání, přednáška - 800 km pěšky do Santiaga - Veronika Marčíková

Pěšky do Santiaga - Veronika Marčíková

 

26. 2. 2019 - Kyrgyzstán a Tádžikistán - Střední Asie - Pavel Svoboda

Facebook událost najdete zde - Střední Asie.

Nejnovější přednáška fotografa Pavla Svobody ze tří cest do svérázné oblasti divokých velehor Kyrgyzstánu a Tádžikistánu. Přátelští pastevci, tradiční pohostinnost a krásné horské treky v Ťan-Šanu i Pamíru. Jurty, kumys, orientální bazary a postsovětská nostalgie. V málo známém Turkestánském hřbetu, v oblasti přezdívané „Asijská Patagonie“, se tyčí k nebi přes kilometr vysoké žulové stěny. Fanské hory v Tádžikistánu jsou vyhlášené svými tyrkysovými jezery a dechberoucími scenériemi. Sám stopem odlehlým Pamírem po mystické Pamir Highway. Wachánským údolím po hranicích s Afghánistánem, trek k azurovým jezerům a přes vyprahlý Pamír až k sedmitisícovému Pik Leninovi. Tádžikistán je nejchudší zemí bývalého Sovětského svazu, nicméně zdejší obyvatelé jsou extrémně pohostinní. Cestování po Střední Asii nadchne i ty nejnáročnější dobrodruhy!
Tuto přednášku jste si sami odhlasovali na Facebooku.

Outdoorové promítání, přednáška - Kyrgizstán a Tádžikistán - Střední Asie - Pavel Svoboda

Kyrgyzstán a Tádžikistán - Pavel Svoboda

 

5. 3. 2019 - Zábavné historky pískovcové frézy - Karel Bělina

Facebook událost najdete zde - Zábavné historky.

Karel Bělina, někdy také nazýván jako "pískovcová fréza", je legendou mezi českými horolezci. Na svém kontě má více jak 5000 prvovýstupů a 12000 vylezených cest! Věnuje se také údržbě skal a v posledních letech se zaměřuje na tvorbu via ferrat - zajištěných cest. Přijďte si poslechnout zábavné historky z jeho života a dozvědět se více o této horolezecké legendě.

Outdoorové promítání, přednáška - Zábavné historky pískovcové frézy - Karel Bělina

Zábavné historky pískovcové frézy - Karel Bělina

 

12. 3. 2019 - Míle jsou pro holky - Jitka Gartnerová

Facebook událost najdete zde - 1000 Miles Adventure.

1000 Miles Adventure je extrémní non-stop závod bez zabezpečení, který vede přes krásné česko-slovenské území a lze ho absolvovat na horském kole, pěšky nebo na koloběžce. Vyprávění o tom, že i ženy se dokážou poprat s těžkou tratí a náročnými podmínkami, stejně statečně jako mužští účastníci, přináší Jitka Gartnerová.

Outdoorové promítání, přednáška - Míle jsou pro holky - 1000 Miles Adventure - Jitka Gartnerová

Míle jsou pro holky - 1000 Miles Adventure - Jitka Gartnerová

 

19. 3. 2019 - Premiéra filmu Pákistán 2007 - David Michovský

Facebook událost najdete zde - Pákistán.

Je tomu již 12 let, ale tyto záběry ještě nikdy nikdo neviděl! Zveme vás na exkluzivní premiéru filmu z horolezecké expedice na Gašerbrum I (8 068m) a Gašerbrum II (8 035 m) v pákistánském Karákóramu. Výstup se konal v expedičním stylu, bez použití kyslíku a výškových nosičů. Krátkým úvodem vás provede ústecký horolezec a účastník výpravy David Michovský a dále již ve filmu uvidíte ostatní členy expedice ve složení: Olga Nováková, Pavel Matoušek, Zuzana Hofmannová, Josef Skala, Miloš Hoffmann, Milan Wlasák, Alice Korbová, Daniel Vlach, Bidzina Gujabidze, Antonín Bělík a Josef Uherka.

Outdoorové promítání, přednáška - Premiéra filmu Pákistán 2017 - David Michovský

Pákistán 2007 - David Michovský

 

Letošní outdoorové promítání se bude opět konat v Restauraci Praha na Střekovském nábřeží.
Restaurace Praha se stala skvělou destinací k pravidelným slezinám horolezců, milovníků outdoorových aktivit a hudebníků. Nejen pro tyto skupiny lidí vytváří majitelka restaurace Markéta úžasné domácí a přátelské prostředí se sympatickým personálem a skvělým jídelníčkem.

 

Více informací na HOTROCK.cz/promitani.

 

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci