TEST: Tlumič pádu Petzl Scorpio Eashook

Publikováno: 06-11-2018 12:52:41
Kategorie: Testované zboží Rss feed

Po dlouhém rozhodování, jaký tlumič pádu na via ferraty zvolit, jsem se rozhodl, že vyzkouším Petzl Scorpio Eashook.

I když tlumič není zrovna nejlevnější, ihned po rozbalení jsem se přesvědčil, že jsem zvolil správně. Jakmile jsem vzal Scorpio Eashook do rukou, překvapila mě jeho celkem nízká váha, pouhých 470 gramů a perfektní provedení.

Petzl Scorpio Eashook je určen jako většina ostatních tlumičů pro uživatele kteří mají 40 - 120 kg, takže jej mohou využívat i malé děti (ty ale doporučuji dojišťovat lanem nebo námi testovanou pomůckou Edelrid Via ferrata Belay Kit.

A JAKÝ TLUMIČ PÁDU JE?

Obě karabiny mají bezpečnostní pojistku proti samovolnému otevření, takže se nemusíte obávat samovolného otevírání karabin. Dlaňové karabiny Eashook jsou velice odolné a lehce se přizpůsobí všem velikostem dlaní. 

Karabiny jsou s páracím tlumičem spojeny dostatečně dlouhými elastickými popruhy, které mají při natažení cca 115 cm. 

Velmi praktický je otočný kloub, díky kterému se elastické popruhy nemotají do sebe, tak, jak to známe při používání klasických setů bez kloubu. Lezení je tak pohodlnější, rychlejší a méně vysilující.

Samotný tlumič je umístěn ve velice pevném obalu, takže je perfektně chráněn proti poškození. 

NAŠE HODNOCENÍ 

Když jsem si vzal tlumič poprvé na via ferratu, moje nadšení z něj bylo ještě větší. Připojení k sedáku proběhlo bez jakýchkoliv problémů velice pohodlně, a samotné cvakání karabin na jistící lana ferrat bylo velice jednoduché a rychlé.

Bezpečnostní pojistka fungovala také perfektně, takže jsem s novým tlumičem Petzl Scorpio Eashook s pocitem maximálního bezpečí vylezl ferratu a již nyní se těším na další, které budou následovat. Tento tlumič, i přes jeho vyšší cenu, rozhodně doporučuji všem, co vyžadují jednoduché, ale zároveň bezpečné jištění.

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci