Test: Péřový spacák Prima Polar

Publikováno: 01-11-2018 15:36:39
Kategorie: Testované zboží Rss feed

V letošním roce jsme se rozhodla vydat s bandou kamarádů na svůj první lezecký zájezd do Ameriky. Prý budeme spát pod širákem a to jak na poušti v Indian Creeku, tak v horách v Yosemitech. Hm, tak to, jak se znám, zmrznu hned první noc.

Na měsíční výlet mam povolenou váhu batohu jen 23 kilogramů! Ještě lepší, říkala jsem si předem. A nevěděla jsem, jak dokážu vše zabalit při pročítání dlouhého seznamu věcí. Nakonec jsem si zabalila všechno lezecké vybavení, oblečení jakš takš taky a pak přišel na řadu můj nový SPACÁK.

Často jezdím na čundry, a proto jsem před odjezdem hledala hlavně něco kvalitního, malého a lehkého. Zároveň jsem, jako každá ženská, hodně zimomřivá, a tak si přeji, aby mě spacák v noci hlavně pořádně hřál. Nedělám si to moc jednoduchý, já vím.

Hledám na internetu, vybírám různé značky, ale pořád si nejsem úplně jistá. Proto si nakonec nechávám poradit od odborníků v eshopu www.hotrock.cz, kde už mam za sebou nakup super lezeček od La Sportiva, spárových rukavic a batohu Deuter a zatím jsem byla vždy spokojená.

Velice rychle mi vysvětlují, že neexistuje ultra lehký a zároveň teplý spacák. A že si budu muset vybrat, jakou vlastnost potřebuji víc. To se mi zprvu nelíbí, ale prý fyziku neošálím. Po delší konzultaci, kdy jim popisuji, na jaké aktivity spacák potřebuji, nakonec společně vybíráme péřový spacák od firmy Prima. A protože jsem opravdu zmrzloň, jdu tedy do toho nejteplejšího spacáku Prima Polar 1500. Ale jestli mi v něm bude zima!

Nebudu to prodlužovat. Nyní jsem již z výletu zpět doma a vzpomínám. Vzpomínám na večery, kdy jsme se všichni společně nahřívali u ohně a pak rychle zaplouvali do spacáků. Jak ostatní špatně spali v tom mrazu lezoucím za nehty. Jak nám venku zmrzla voda a já spala jen v termo tričku a kalhotkách. Jak mi bylo v noci bááááječně.

Ráno, kdy si všichni stěžovali na chladnou noc, nevyspalost a bolavá záda, já jen mlčela. Neměla jsem zkrátka co dodat. Byla jsem naprosto spokojená jak s teplotou, tak nakonec i s vyšší váhou spacáku. Tu jsem v podstatě nepoznala, protože jsem jí vyrovnala menším množstvím triček a mikin. Péřový spacák Prima Polar 1500 doporučuji všem, kteří se chtějí v klidu a hlavně v teple vyspat a mít přes den energii na zážitky. 

Péřový spacák Prima Polar podrobně ...

Tento spací pytel ...

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci