Pojištění Alpenverein - změny v roce 2019

Publikováno: 07-01-2019 16:00:00
Kategorie: Pod naší pokličkou Rss feed

Vážení přátelé,

asi nejlepší pojištění do hor, jaké si můžete pro vaše outdoorové sporty vybrat, je Alpenverein. Což je vlastně členství v rakouském alpském svazu - Österreichischer Alpenverein založeném v roce 1862 a dnes je se svými 500 000 členy největším horolezeckým sdružením Rakouska.

Členové Alpenvereinu mohou využívat mnoho výhod (mimo jiné i celoroční pojištění) a zároveň svými členskými příspěvky umožňují udržování více než 500 horských chat a péči o síť alpských stezek.

Členství sjednané na rok 2018 platí (díky překlenovacímu období) jen do 31. 1. 2019. POZOR!

 Pojištění Alpenverein - změny v roce 2019 hotrock.cz

 

CO JE NOVÉHO V ROCE 2019?

Cena členství (pojištění) zůstává stejná!

SKUPINA A: 1690 Kč - dospělý člověk ve věkové skupině 28-64 let,

SKUPINA B: 1290 Kč - zvýhodněné členství pro: partnery členů stejné sekce ze skupiny A, seniory od 65 let, juniory od 19-27 let,

SKUPINA C: 700 Kč - děti/mládež do 18 let, tělesně postižení min. 50%.

Členství na nový rok 2019 si můžete sjednat zde:

Online přihláška pojištění Alpenverein

Více informací naleznete v sekci Alpenverein.

 

JEDNU ZÁSADNÍ ZMĚNU SI NOVÝ ROK PŘIPRAVIL:

Dodatečné připojištění trvalé invalidity, které mohli členové Alpenvereinu uzavírat v přihlášce pouhým zakliknutím, je nově možné uzavřít pouze samostatně na stránkách rakouského partnera Alpenvereinu.

Pojišťovna Generali nás informovala, že není možné, kvůli směrnicím EU, poskytovat toto pojištění dosavadním způsobem. Je tedy pouze možné, aby členové uzavřeli pojištění sami na webové stránce v Rakousku a individuálně uhradili platbu za připojištění. Toto platí pro všechny zástupce Alpenvereinu v ČR.

 

JAK SI SJEDNAT PŘIPOJIŠTĚNÍ TRVALÉ INVALIDITY?

Připojištění trvalé invalidity je další balíček k samotnému členství a záleží jen na vás, zda ho budete chtít. Jedná se o připojištění pro případ nehody při volnočasových aktivitách s následky invalidity (trvalá invalidita od 50%). Toto připojištění se nevztahuje na smrtelný úraz člena Alpenvereinu při nehodě. Více informací najdete ZDE.

Jak uzavřít připojištění trvalé invalidity? Odkaz na stránku, kde je připojištění možné uzavřít naleznete zde: https://oeav.mitgliederversicherungsservice.at/versicherungen/unfall-lebensrente/. Po vyplnění formuláře na rakouských stránkách uhradíte cenu za připojištění platební kartou.

Edelweiss.cz, jehož partnerem jsme i my, připravili český návod, jak připojištění uzavřít, jelikož rakouské stránky jsou pouze v němčině. Návod naleznete zde: NÁVOD NA UZAVŘENÍ POJIŠTĚNÍ TRVALÉ INVALIDITY

Ceny individuálního připojištění: základní sazba 9 EUR, zvýšená sazba 18 EUR (dvojnásobná výše plnění), zvýšená sazba 27 EUR (trojnásobná výše plnění). Více informací najdete opět ZDE.

 

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci