Kvalita od Ocúnu - nejen lezecké vybavení

Publikováno: 05-01-2018 10:00:00
Kategorie: Testované zboží Rss feed

Na našem sportovním eshopu www.hotrock.cz najdete řadu produktů od českého výrobce Ocún. Výrobky z řady horolezeckého vybavení i lezeckého oblečení využívají i naši instruktoři a jsou s ním nadmíru spokojeni. Lezecké vybavení od značky Ocún půjčujeme také v rámci našich outdoorových kurzů. Čím to je, že Ocún máme tak oblíbený? Pojďme se nyní na něj podívat trochu blíže.

O společnosti Ocún

Bílý květ v červeném rámečku? To nemůže být nic jiného než oblíbená horolezecká značka Ocún! Česká společnost Ocún se specializuje na výrobu horolezeckého materiálu a oděvu už řadu let. Své produkty neustále zdokonalují s využíváním nových technologií, soustřeďují se na zvyšování kvality, bezpečnosti a vylepšují také design a komfort.

Značku Ocún si oblíbila spousta českých i zahraničních lezců. Prodej horolezeckého vybavení se rozšířil postupně do zahraničí. Dnes si výrobky od Ocúnu můžete zakoupit na spoustě prodejních míst po celém světě. Nejvíce prodejen se soustřeďuje v centrální Evropě, ovšem na značku Ocún narazíte třeba i v Austrálii, Africe a nebo jako my v USA - viz. článek: Lezecký výlet po západě USA 2017.

 

 

Výrobní místo však nadále zůstává v České republice, a doufejme, že tomu bude tak i nadále. Aneb jak se říká o našem národu – zlaté české ručičky.

V loňském roce obdržel zakladatel a majitel společnosti Ocún Pavel Hendrych ocenění za přínos v oblasti vývoje a výroby horolezeckého vybavení.

O vývoji a výrobě Ocún

Společnost Ocún byla na trhu představena roku 1998. Ovšem historie této značky sahá mnohem hlouběji. Již o deset let dříve začal zakladatel Pavel Hendrych s výrobou prvních sedacích úvazků. Posléze se výroba rozšířila o lezečky, bouldermatky, karabiny.

Společnost Ocún stále rozvíjí a vylepšuje svou výrobu. Dnes se může pyšnit třeba využitím moderní vlastní technologie WeBee 3D pěny, která se využívá pro výrobu úvazků. Či technologií CAT Rubber, která se používá pro výrobu lezeček. 

https://hotrock.cz/uvazky/7728-15606-uvazek-ocun-webee-3.html#/3-velikost-l

https://hotrock.cz/lezecky/7815-15913-lezecky-ocun-oxi-s.html#/64-velikost-4/2021-barva-basic

Produkty od Ocúnu podléhají kvalitnímu testování. Řada českých i zahraničních ambasadorů se věnují terénnímu testování – na skalách či umělých stěnách. Výrobky se testují také v testovací laboratoři Ocúnu.  

Profesionální tým materiálových expertů, technologů, konstruktérů a designerů navrhuje nové produkty tak, aby splňovali požadavky a přání aktivních horolezců, lezců a bouldristů. 

Nákup na HOTROCK.cz

S firmou Ocún spolupracujeme Produkty Ocún můžete zakoupit jednoduše z pohodlí vašeho domova. Pokud navštívíte náš e-shop, můžete si vybrat ze široké nabídky zboží. Zboží jest možné vrátit bez udání důvodu do 14 dnů. Záruka na zboží je 2 roky.

Horolezecké vybavení

Z horolezeckého vybavení vám můžeme nabídnout: karabiny, expresky, prsní a sedací úvazky, ferratové brzdy, horolezecké helmy, magnésium, smyčky a spoustu dalšího. Jak jsme již výše zmiňovali, produkty od Ocúnu procházejí kvalitním dlouhodobým testováním v terénu i ve vlastní laboratoři. Proto se na horolezecké vybavení můžete spolehnout!

Bouldermatky

a

Lezečky

a

 

 

Sportovní oblečení 

Ocún se vyznačuje zejména tím, že lezecké oblečení a doplňky jsou vyrobeny z kvalitního bavlněného materiálu, s použitím originálních barev a nápaditého designového řešení. Kvalitní oblečení Ocún zajišťuje vysoký komfort při lezeckém pohybu. Což neznamená, že je určené jen pro lezce. Ať už jste či nejste horolezec, jistě vás osloví pestrá nabídka pohodlných barevných triček, kalhot či bund.

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci