Jakou zvolit výbavu pro zimní přežití

Publikováno: 22-11-2018 15:00:00
Kategorie: Zážitky Rss feed

Mezi jeden z našich nejoblíbenějších survival kurzů patří Kurz přežití v zimě. Spaní jen tak na sněhu nebo ve vlastnoručně udělaném přístřešku, vaření ze sněhu a ledu nebo boj s chladem a těžkým batohem, když zrovna zapadáte po kolena do sněhu. Z této představy občas vyvstanou otázky: Jaké outdoorové vybavení si vlastně zabalit?

Jakou zvolit výbavu pro zimní přežití - survival?

Uvedeme vám krátký seznam nejnutnějšího vybavení na survival zimní táboření. Pokud vám něco chybí, můžete si to jednoduše koupit u nás a instruktor vám novou výbavu přiveze rovnou na kurz přežití.

Dobrá karimatka - izolovat se od spodu je základ, i sebelepší spací pytel je bez karimatky bezbranný. Podívejte se na náš výběr karimatek.

Spací pytel alias spacák - do zimy se rozhodně hodí zimní varianta, tedy minimální komfort -10 °C. Pokud takový spací pytel nemáte, nezoufejte, rozhodně to není důvod k odrazení. Na náš kurz si vezměte třeba dva tenčí, nebo použijte vložku do spacáku, která vám teplotní komfort také trochu zvedne.

Pokud budete chtít zainvestovat do kvalitního spacího pytle, podívejte se na naše pořádné spacáky. Výběr spacáku provádějte pečlivě, případně s námi svůj nákup zkonzultujte. 

Čelová svítilna - v zimě se brzy stmívá a právě čelovka bude váš nejbližší kamarád, který by měl být vždy po ruce. My máme v oblibě tyto outdoorové čelovky

Sluneční brýle - no a obráceně na boj se sněžnou slepotou si nezapomeňte zabalit i kvalitní sluneční brýle.

Nůž - nepotřebujete nic obrovského, spíše multifunkční a skladné balení. I když jedná se stále o kurz přežití, kde platí, že lovec s největším kyjem se nejvíce nají.

Škrtadlo - to vám půjčíme my, protože ve sněhové vánici vám velká zvětšovací lupa příliš nepomůže. Na kurzu přežití v zimě lze také přímo od instruktora zakoupit náš Magnéziový podpalovač - Škrtadlo, za zvýhodněnou cenu. 

Celta, plachta nebo žďárského vak - není to nutnost, ale když náhodou zaprší, budete za to tuze moc rádi. 

Malá lopatka - také není povinná, ale výrazně vám to ulehčí kopání. Případně si jí půjčíte od jiného účastníka (pokud jí alespoň jeden vezme). Zimní pranostika: Kovová lopatka vydrží víc, než plastová.

Pevný provázek, motouz - nezapomeňte ho.

Osobní lékárnička

Ešus

Jídlo a pití 

Teplé staré zimní oblečení - vhodné k ohni a ušpinění.

Návleky - jinak budete mít stále mokro v botách.

Zimní teplé vysoké boty.

A to už stačí, už takhle je toho až dost. Možná si ještě vezměte nějaký kvalitní batoh, ať to nemusíte vše tahat v ikea tašce.

Nevíte si se svou výbavou rady? Zavolejte příteli na telefon: +420 724 890 190.

Pokud Vám něco chybí, můžete si to jednoduše koupit u nás a instruktor vám novou výbavu přiveze rovnou na kurz.

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci