TEST: Horolezecká přilba Petzl Elia

Publikováno: 16-02-2018 12:16:00
Kategorie: Testované zboží Rss feed

Náš HOTROCK test v praxi:

Vybrat si tu správnou přilbu na horolezecké aktivity není nic jednoduchého. Přilba by měla perfektně sedět na hlavě, být lehká, ale samozřejmě pevná a odolná. Důležitým prvkem je také správný design, protože nikdo nechce mít v galerii ošklivé horolezecké fotky. Skloubit tyto zdánlivě neslučitelně vlastnosti se perfektně povedlo firmě Petzl u jejich dámské přilby Elia.

Horolezecká přilba Petzl Elia

Horolezecká přilba Petzl Elia.

Dalším kritériem pro volbu horolezecké přilby by měla být i hmotnost, která je u Petzl Elia velice nízká a to pouhých 285 gramů. Je určena pro obvod hlavy o velikosti 52-58 cm, takže skvěle padne všem ženám, pro které je tato přilba určena. Samotná velikost se reguluje pomocí tlačítek na boku přilby, která jednoduše stisknete a přizpůsobíte si velikost dle vašich rozměrů, tak aby pořádně seděla na hlavě.

Horolezecká přilba Petzl Elia

Pomocí tlačítek na boku přilby jí lépe seštelujete na svou hlavu.

 

 

Přilba disponuje čtyřmi klipy na připnutí čelové svítilny, dva jsou vepředu a dva vzadu. Velice jednoduše za ně lze přidělat popruhy čelovky a vylepšit si tak helmu o světelný doplněk. Aby přilba naplno plnila svůj účel - bezpečnost, musí být správně nasazena a seštelována. Pokud máte copy nebo culíky, doporučuji je učesat níže na zátylek, tak aby nebyly v přilbě, i když ta má na to vybrání.

Horolezecká přilba Petzl Elia a culíky

Cop si učesejte níže, až pod přilbu.

Na testování jsem měla přilbu Elia v červené barvě, ale vyrábí se také v bílé a zelené barvě, takže je z čeho vybírat. Design se mi líbí, není to žádný historický škopek. Materiál je příjemný na omak a červená barva je spíše matná. Na hlavně skvěle držela, a to i když jsem se zavěsila na skále hlavou dolů. Přilba mě nikde netlačila a tím, že je velice lehká, jsem jí na hlavě téměř necítila.

Přilba Elia má větrání zajištěno pomocí několika otvorů na každé straně, což dostatečně zabrání tomu, aby se vám potila hlava. Zapínání je pomocí klasické plastové přezky, tedy velice jednoduché, stačí zacvaknout a řemínky jsou spojené.

Horolezecká přilba Petzl Elia

 

 

Vybrání zadní části přilby umožňuje nosit pohodlně cop.

Přilbu Petzl Elia pro horo-lezecké baby s klidem doporučuji. Jen vždy nezapomeňte před každým lezením zkontrolovat, jestli je vaše přilba v pořádku, nemá žádné praskliny či není poškozená zapínací přezka.

Horolezecká přilba Petzl Elia

Pohled na "vnitřnosti" přilby Elia.

 

Související produkty

Související příspěvky

Sdílet

Všechny komentáře

Musíte se zaregistrovat
Klikněte zde pro registraci